Ministrul de stat Bogdan Pascu a declarat ieri, in timpul deschiderii celei de-a doua editii a expozitiei internationale de echipamente electrice si automatizari IEAS 2006, ca in ultima luna a acestui an va trimite echipe de control la diverse institutii de stat, care vor verifica - cu camere ascunse de luat vederi si microfoane - "buna credinta" a functionarilor publici. Potrivit acestuia, autoritatile cauta formule moderne prin care sa demonstreze mai usor infractiunile.

"Decembrie fiind luna cadourilor, oamenii sunt mai predispusi la atentii. Vrem sa vedem cum functioneaza cadoul de stat", a spus Pascu. Potrivit vicepremierului conservator, informatiile culese vor fi postate pe site-ul www.antispaga.ro, care va fi lansat pana la finele lunii septembrie. Potrivit lui Pascu, nivelul mediu al mitei in Romania este de 100 de euro, iar sanctiunile pentru dare si primire de mita trebuie sa fie mai aspre. "Din studiile noastre, nivelul mediu al spagii este de 100 de euro. Nu este foarte mare, dar creeaza deficiente de sistem", a afirmat Pascu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.