Editia 2006 a Congresului European de Istorie a Religiilor are loc peste doua saptamini la Bucuresti si reuneste cei mai importanti specialisti ai domeniului

Bucurestiul va deveni, pentru trei zile, capitala mondiala a istoriei religiilor, gazduind, in premiera est-europeana, Congresul European anual de Istorie a Religiilor. Peste 250 de savanti prestigiosi din 30 de tari se vor intilni, pentru prima data in Romania, intr-o manifestare care beneficiaza de sprijinul unor institutii locale de marca: Presedintia, Ministerul Culturii, Ministerul de Externe, Institutul Cultural Roman, Universitatea din Bucuresti sau Colegiul Noua Europa.

Disciplina se organizeaza

Organizatorul principal al evenimentului, Asociatia Romana de Istorie a Religiilor (ARIR), isi propune ca astfel sa fie depasite exceptionalismul si singularitatea unor contributii autohtone aduse de figuri ca Eliade si Culianu la dezvoltarea acestei discipline. "In afara virfurilor, istoria religiilor a avut si esecuri in Romania - a ratat pina acum oportunitatea de a organiza evenimente de profil si nu s-a organizat institutional", a spus presedintele ARIR, Andrei Oisteanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.