Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) amana din nou introducerea cartelei electronice, valabila atat la calatoria cu mijloacele de transport de suprafata, cat si la cea cu metroul. "Daca Ministerul de Finante ne avizeaza fiscalizarea sistemului, validatoarele si cartelele vor fi functionale la sfarsitul lunii septembrie", explica Gheorghe Aron, directorul RATB. El a adaugat ca pretul biletelor nu va creste odata cu introducerea noului sistem si promite ca primele cartelele vor fi acordate gratuit calatorilor.

Cardul va costa in jur de 3 lei

"La reinnoirea abonamentului comun, suportul electronic va costa in jur de 1 euro, pe langa costul abonamentului propriu-zis", sustine stefan Iordache, responsabil cu proiectul cartelei comune. Tot el spune ca pensionarii vor fi ultimii care vor urca in autobuze si metrou pe baza cartelei, pentru ca "intai vrem sa-i obisnuim pe platitorii de abonamente cu sistemul".

Bucurestenii vor putea cumpara noile cartele numai de la chioscurile regiei din majoritatea statiilor, cele din cartierul Berceni fiind primele unde se vor tranzactiona.

"Laptopurile" din autobuze

Fara sa se arate deranjati de faptul ca RATB-ul controleaza intreg proiectul cartelei comune, deci si banii, reprezentantii Metrorex asteapta prima miscare a regiei. "Nu din cauza noastra amana RATB-ul introducerii validatoarelor. Chiar daca noi avem tarife la jumatate fata de regie, nu ne impotrivim, numai ca ei trebuie sa vina sa instaleze aparatele", spune Gabriel Sburlan, directorul de exploatare din cadrul Metrorex. Costurile intregului proiect de "revolutionare" a platii la comun a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun din Bucuresti sunt in jur de 12.500.000 de euro, numai un validator ajungand pana la 1.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.