Noile amendamente legate de evaluarea la nivel national a elevilor adoptate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, condus de Mihail Hardau (foto), provoaca ingrijorari in lumea specialistilor si a profesorilor. Grupul de reflectie, initiativa si consultanta "Focus Educatia" trage un semnal de alarma, aratand cateva dintre consecintele noii metodologii, ce prevede publicarea pe Internet, la inceputul lunii ianuarie 2007, a tuturor variantelor de subiecte din care, ulterior, va fi aleasa, pentru fiecare disciplina, cea care va deveni subiect de examen.

Acest fapt va avea un efect negativ asupra invatarii la clasa, care va fi cu siguranta centrata pe rezolvarea si memorarea variantelor publicate, "neglijandu-se competentele, temele si continuturile din programele scolare", sustin reprezentantii grupului amintit. Acestia considera ca prin masurile de schimbare a evaluarii va fi bulversat intr-o maniera dramatica intreg sistemul de invatamant, programele scolare, manualele in uz si activitatea profesorilor la clasa vor fi toate compromise.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.