Daca acum zeci de ani li se administra copiilor direct ulei de peste pentru a-i feri de infectii, astazi el este folosit de companiile farmaceutice pentru a fabrica medicamente ce isi dovedesc eficacitatea in combaterea infectiilor.

Astfel, component principal al unui tratament anticancerigen, uleiul de peste ajuta la vindecarea cancerului la san.

Citeste si:

In cazul studiului realizat de un grup de cercetatori americani de la Universitatea Indiana, acizii grasi Omega-3 din ton, hering, sardine si macrou au fost amestecati cu propofol, compusul rezultat injumatatind raspandirea celulelor canceroase, iar ritmul de crestere a tumorilor a fost redus cu 30%. Uleiul de peste este folosit si pentru detoxifierea organismului. O cura de doua saptamani cu ulei de peste (sub forma de capsule) actioneaza asupra circulatiei sangvine fluidizand-o, si impiedica depunerea colesterolului pe artere. In perioadele de suprasolicitare intelectuala, doua-trei capsule de ulei de peste au rolul de a furniza creierului energia necesara.

Examenele se iau mai usor, si emotiile trec mai repede, daca candidatii inlocuiesc ciocolata si cafeaua cu cateva capsule de peste. Atentie, insa, dupa o luna de tratament cu miraculoasele capsule de ulei de peste este indicat sa se faca pauza de 10-20 de zile.