Agitatie mare pe piata imobiliara din centrele universitare, odata cu venirea toamnei: telefoanele agentiilor imobiliare suna "ca la gara", iar solicitarea de la celalalt capat al firului se refera invariabil la acelasi lucru inchirierea unui apartament. Orice oferta care scoate o locuinta pe piata inchirierilor se epuizeaza in cateva ore, in ciuda faptului ca proprietarii cer mai mult fata de inceputul verii. In aceste conditii, studentii mai putin norocosi nu au altceva de facut decat sa se treaca pe listele de asteptare ale agentilor imobiliari. "Primul venit, primul servit" este singurul principiu dupa care se incheie tranzactiile de inchiriere in aceasta perioada, indiferent ca este vorba de garsoniere ori de apartamente cu doua camere.

Un du-te-vino continuu la Bucuresti si Iasi

Cele mai multe cereri vin din partea studentilor care se pregatesc de inceperea anului universitar si care dezechilibreaza de fiecare data piata. Asa se intampla de vreo saptamana, timp in care s-au cam epuizat toate ofertele bune, cu preturi mici si conditii civilizate de locuit. "In Bucuresti, chiriile au avansat cu 10-15% fata de luna iunie, din cauza solicitarilor in crestere, in timp ce oferta este relativ restransa", ne-a declarat Lucian Racaru, directorul Centrului Imobiliar Roman (CIR). si la Iasi, chiriasii sezonieri fac nenumarate drumuri de la o agentie la alta, in cautarea apartamentului visat, preferabil intr-o zona semicentrala. "Sunt si studenti ai caror parinti isi permit inchirierea unui apartament in zona centrala a Iasilor, in special pe bulevardul Copou. Aici sunt concentrate multe dintre facultatile din centrul universitar", ne-a declarat Diana Cibotar, administratorul companiei Velis Imobiliare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.