Singurul festival de rock de la Marea Neagra a adunat cele mai tari trupe romanesti, desi vremea a tinut multi spectatori departe de Vama

Vineri seara toata lumea se astepta ca Vama sa fie invadata de tricouri negre, bocanci si plete, asa cum s-a intimplat la editiile precedente ale Festivalului Stufstock. In jurul orei 22.00 insa Vama era aproape pustie, iar din "atmosfera de Stufstock" nu ramasese decit "atmosfera de Vama", si asta pentru ca scena principala a festivalului a fost amplasata departe de plaja, pe terenul de la Marina Park. Singurul loc animat a fost terasa de la Papa la Soni, unde au cintat Fara zahar, Tapinarii, Doru Stanculescu si Mahala Rai Banda.

Timpuri Noi, singurii cu bis

Spectacolul de la scena Marina Park a debutat timid, chiar daca festivalul a fost deschis de trupe ca Tuderground (etno-fusion) sau Dance Trauma (ska-punk). La primele concerte nu au fost decit citeva sute de oameni zgribuliti de ploaie, dar dupa miezul noptii se adunasera aproximativ 3.000 de spectatori. Punctul culminant al maratonului de 12 ore de muzica a fost, indiscutabil, concertul celor de la Timpuri Noi, singurii care au fost chemati la bis de catre public. Spectatorii au cintat, alaturi de Artanu&Co., piese mai vechi precum "Luca", "Adeline", "Mistretul galben", dar si piese de pe ultimul album, cum a fost "Umbrela". Reprezentatiile live ale celor de la Kumm, Urma, Blazaj sau E.M.I.L. au fost irepro-sabile, chiar daca la ultimele doua au fost probleme tehnice legate de instalatiile de sunet, care "picau" sistematic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.