Institutul Cultural Roman din New York si Consulatul General al Elvetiei la New York, in colaborare cu Ministerul roman al Culturii, Institutul pentru Cercetarea Avangardei romane si europene si Muzeul National de Arta prezinta in luna septembrie in metropola americana evenimentul intitulat DADAdventure, Gala Dadaismului Romanesc. Show-ul consta in expunerea unei serii intregi de publicatii, postere si picturi dadaiste si avangardiste exclusiv romanesti si are ca obiectiv sa sugereze renasterea fara sfarsit a curentului Dada.

Evenimentul este programat sa se desfasoare la data de 9 septembrie, cu incepere de la ora 9.00 si va fi deschis de show-ul "Romanii de la Cabaretul Voltaire", ce ofera cateva momente speciale Happy Dada Hour. Din program fac parte o prezentare de Tom Sandqvist, autor si profesor de istorie a artei la Colegiul de Arta, Meserii si Design din Stockholm; un preview al expozitiei "Dada East?", ce se va desfasura la cabaretul Voltaire din Zurich, sustinut de Adrian Notz, curator si co-director, ce va aduce publicului de la New York o introducere si fragmente de film; o contextualizare scurta a avangardei romanesti sustinuta de Nicolae Tzone, presedintele Institutului pentru Cercetarea Avangardei romanesti si europene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.