Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) verniseaza, vineri, expozitia "Constantin Brancusi fotograf", care face parte din seria evenimentelor pregatite cu ocazia Anului Francofoniei

Expozitia propune o selectie de 40 de tiraje moderne dupa fotografii originale realizate de Brancusi, informeaza MNAR, potrivit Mediafax.

Imaginile redau aspecte din atelierul artistului de la Paris, lucrarile sale minutios asezate, precum si autoportrete ale sculptorului inconjurat de operele lui. La moartea sa, in 1957, Brancusi a lasat peste 560 de negative si mai mult de 1000 de fotografii realizate de el insusi, principalul scop fiind promovarea operei sale in afara Parisului, dupa cum apreciaza cercetatorii.

In plus, acestia au demonstrat ca maestrul isi documenta creatia cu ajutorul fotografiei, imaginile constituind o ocazie de a inregistra vizual lucrarea finita, dar si un mijloc de a obiectiva stadiile de creatie ale unei lucrari sau de a stabili locul acesteia in cadrul operei.

Expozitia de la MNAR, care va fi deschisa pana pe 15 octombrie, in rotonda Salii Auditorium, este posibila datorita unei donatii a Muzeului National de Arta Moderna - "Centrul Georges Pompidou" din Paris, prin intermediul Ministerului Culturii si Comunicarii din Franta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.