Municipalitatea a dat unda verde proiectului de modernizare a celor mai importante patru parcuri din Bucuresti.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat in sedinta de ieri realizarea investitiilor prevazute in cadrul proiectului "ecologizarea si dezvoltarea potentialului turistic, de recreere si agrement al parcurilor Cismigiu, Herastrau, Carol si Tineretului".

Proiectul urmareste in principal reabilitarea retelelor de alei din parcuri, reabilitarea si extinderea sistemelor de irigatii si de iluminat, curatarea lacului din parcul Carol, reabilitarea cuvetei lacului Cismigiu, reabilitarea vegetatiei existente si realizarea unor gradini tematice, conservarea monumentelor istorice din parcuri, reabilitarea bibliotecilor publice si pavilioanelor expozitionale, realizarea unor puncte de prezentare si informare, dar si crearea unor locuri de joaca pentru copii.

Investitiile municipalitatii sunt sustinute in mare parte de o finantare nerambursabila din cadrul programului PHARE. Astfel, aproximativ 13 milioane de euro vor avea obiectiv principal "dezvoltarea durabila si regenerarea urbana a orasului prin imbunatatirea calitatii parcurilor, biodiversitatii si ecologiei". "Ministerul Integrarii are ultimul cuvant. In prezent pe site-ul Ministerului Integrarii Europene se afla publicat anuntul referitor la organizarea licitatiei de executie al lucrarilor. Asteptam raspunsul lor", a declarat Stelian Ifrim, director executiv adjunct al Directiei Protectiei Mediului si Educatiei Ecocivica din cadrul PMB.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.