In perioada 4-6 septembrie, Societatea Romana de Fenomenologie, impreuna cu Organizatia Internationala a Francofoniei, Institutul Francez si Asociatia pentru Celebrarea Centenarului Emmanuel Levinas, organizeaza la Bucuresti un colocviu international intitulat "Un secol cu Levinas: Filozofie si responsabilitate", dedicat celebrarii filozofului Emmanuel Levinas (1906 -1995).

Deschiderea oficiala este programata pe 4 septembrie la Muzeul National Cotroceni cu prezentarea cartilor: "Altfel decat a fi sau dincolo de esenta" (Emmanuel Levinas) si "Levinas Concordance" (Cristian Ciocan si Georges Hansel).

Pe parcursul celor trei zile se vor organiza patru sesiuni de dezbateri, la Facultatea de Filozofie, la care vor participa Alain David, Fabrice Duclos, Renato Boccali, George Hansel, Yasuhiko Murakami si Sarah Allen. Colocviul se va incheia pe 6 septembrie la Institutul Francez cu proiectia unui film cu Emmanuel Levinas si o dezbatere despre viata si opera sa, moderata de Salomon Malka (biograful sau). Emmanuel Levinas este unul dintre promotorii studiilor de fenomenologie in Franta prin lucrari, precum "De lŽexistence a lŽexistant" (1947) si "En decouvrant lŽexistence avec Husserl et Heidegger" (1967).