O serie de lungmetraje, scurt si mediumetraje si filme documentare apartinand unor regizori romani celebri, pe care Europa i-a premiat in ultimii ani, precum Cristi Puiu, Ruxandra Zenide, Catalin Mitulescu, Corneliu Porumboiu sau Lucian Pintilie vor reprezenta filmul romanesc timp de o saptamana in Budapesta, potrivit Mediafax.

Pentru evenimentul organizat de Institutul Cultural Roman (ICR) din Budapesta, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Culturii din Ungaria, au fost selectionate 12 filme care vor putea fi vizionate intre 21 si 28 septembrie, la "Zilele filmului romanesc la Budapesta", manifestare care are drept scop promovarea cinematografiei romanesti actuale.

Astfel, vor fi proiectate filmele de lungmetraj: "Italiencele" (2004), regia Napoleon Helmis, "Ryna" (2005), regia Ruxandra Zenide, "Legaturi bolnavicioase" (2005), de Tudor Giurgiu, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (2006), de Catalin Mitulescu, si "A fost sau n-a fost?" (2006), de Corneliu Porumboiu.

In plus, vor fi vizionate scurt si mediumetrajele: "Apartamentul" (2004), de Constantin Popescu, "Visul lui Liviu" (2004), de Corneliu Porumboiu, "Tertium non datur" (2005), de Lucian Pintilie, "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" (2004), de Cristi Puiu, si "Challenge Day" (2005), de Napoleon Helmis, precizeaza sursa citata. In ceea ce priveste filmul documentar, publicul din Budapesta va avea posibilitatea sa vada "Mostenirea lui Goldfaden" (2005), regia Radu Gabrea, si "Nascuti la comanda. Decreteii" (2005), regia Florin Iepan.

La eveniment vor participa actorul Marcel Iures, invitat de onoare, actrita Dorotheea Petre si regizorii Napoleon Helmis, Tudor Giurgiu si Catalin Mitulescu, informeaza ICR din Budapesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.