Doua mii de euro este o suma suficienta pentru un cuplu cu posibilitati financiare ca sa-si innoiasca garderoba dupa ultima moda de afara. Nu e nevoie decat de o scurta deplasare de cateva zile la Paris, Viena, Milano, Roma, Londra, Barcelona, Bruxelles si, mai nou, Tenerife, locurile preferate pentru shopping nu numai de europeni, dar si de tot mai multi romani.
Nu din snobism se fac cumparaturile in galeriile comerciale ori buticurile cochete de afara, ci din ratiuni financiare. Economia este de 30%-40% pe cardul cumparatorului, iar raportul pret/calitate este de departe in favoarea achizitiilor direct din strainatate. Perioada de reduceri in mai toate tarile din Europa e pe sfarsite, iar de ocazia de a cumpara imbracaminte si incaltaminte de calitate la preturi mai mici profita si romanii.

Zara, Mango, Springfield, Givenchi, Kenzo sau chiar branduri mai putin renumite ii atrag nu numai pe cei cu venituri peste medie, dar si pe romanii bogati, care au aceleasi obiceiuri de consum ca si vecinii din alte tari europene. "Oferta e mai vasta, preturile sunt mai mici, iar calitatea este de departe mai ridicata", este raspunsul pe care il dau cei care se intorc in tara cu bagajele incarcate de haine, incaltaminte si diverse accesorii. Spre exemplu, 12 euro pentru o pereche de pantofi sport pentru barbati, din colectia de vara de la Zara, este un pret care nu poate fi neglijat de cei care nu tin neaparat sa fie in pas cu ultima moda. Merita sa-ti faci cumparaturile si din noile colectii ale diferitelor marci medium care la noi trec drept medium plus. Noutatile absolute se platesc insa pe masura.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.