Neptun, ultimul bal. 26 august a.c. O data care nu poate fi uitata usor. Pentru ca "greii" folkului au ales sa fie cu noi. Si pentru ca, din umbra, o fiinta – prietenii stiu care – a facut ca totul sa mearga struna

Stiind sau simtind ca e ultima noapte de dragoste de folk, turistii din Neptun au venit - mai multi decat in oricare alta seara - sa-i vada pe "corifei". Ei au deschis Festivalul "Folk you!" anul asta, candva, la inceputul acestei luni, ei au incheiat-o. Rotund. Perfect.

TRISTETE SI BUCURIE

Ceva-ceva s-a-ntamplat, pentru ca totul a fost altfel. Si atmosfera, si sunetul, si dispozitia. Chiar daca Maria Gheorghiu a fost doar prezentatoare, s-a bucurat ca un copil cand lumea ii aplauda colegii: Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Dinu Olarasu. Niste oameni buni care s-au daruit pe ei insisi. Care au lasat sa se vada un suflet mare si frumos, uitand ca-n momentele dinaintea urcarii pe scena au plans de durere sufleteasca sau trupeasca. Dinu nu era-n apele lui: "Am aflat adineauri ca mi-a murit un prieten. Poet. 32 de ani. Cancer...". Nicu i-a dedicat recitalul socrului sau, "care tocmai plecase sa moara putin...".

Ciocu nu statea pe roze cu sanatatea. Tristetea lor ne-a adus, in schimb, atata bucurie! Si publicul a simtit, printr-o retea bizara de fluide, relatia asta nefiresc de calda care se lega si a fost alaturi de ei. Se daruia si se primea, in schimb, inzecit. Si stiti de ce? Pentru ca "n-ai nevoie de foarte multe ca sa fii fericit... e de-ajuns un cantec, de ajuns, si putin infinit". Si-o mana de prieteni in asfintit, vorba lu’ Olarasu senior.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.