H'Art Gallery este una dintre primele galerii care va relua circuitul artistic, inchizand expozitia de vara a artistului Raul Ciosici, si vernisand pe 29 august, la ora 19.00, expozitia de fotografie "In/out" semnata de Alina Popa

Imaginile prezentate de ea transforma Bucurestiul intr-o vedeta. Incepand cu luna octombrie si pana in luna noiembrie, Galeria Posibila va participa la un eveniment desfasurat la Sibiu, la Muzeul Brukenthal, intitulat "Voyages Transylvaniens" si organizat in cadrul Anului Francofoniei. Curatorul acestei expozitii este Jan de Maere impreuna cu Galeria Posibila si Iuliana Vilsan. Tema expozitiei va fi "Transilvania vazuta dinauntru si din afara". Perspectiva interioara va fi reprezentata de Stefan Caltia, cu o serie de lucrari legate de zona Transilvaniei, si de Joachim Wittstock, artist sibian, iar perspectiva exterioara va fi reprezentata de Michel Moskovtchenko, un pictor francez care va realiza cateva lucrari despre Transilvania, si de scriitorul Patrick Rogiers.

In perioada 4 noiembrie - 17 decembrie, Galeria Posibila va colabora cu Muzeul de Arta din Cluj pentru o expozitie personala a artistului Stefan Caltia.

Cat priveste programul expozitional din spatiul din Bucuresti, Galeria Posibila pregateste pe 1 decembrie vernisajul unei expozitii personale a artistului Sorin Ilfoveanu, avandu-l drept curator pe Matei Caltia, precizeaza Mediafax. Expozitia va ramane deschisa pana in ianuarie 2007. O alta galerie bucuresteana, Anaid Art, va lua, de asemenea, drumul provinciei, prezentand la Sibiu, Cluj si Miercurea Ciuc expozitia itineranta "Pictura figurativa in arta tanara romanesca", a declarat Diana Dochia, general manager al galeriei. Manifestarea va cuprinde 16 artisti, opt din Bucuresti si opt din Cluj, si este organizata in colaborare cu Muzeul Brukenthal, Muzeul Kokem din Miercurea Ciuc si Universitatea de Arta si Design din Cluj. Pe 14 noiembrie, expozitia va ajunge si la Bucuresti, la Anaid Art Gallery, care va gazdui in octombrie o alta expozitie, de fotografie.

Dupa ce a inchis pe 27 iulie expozitia "Magia Periferiei. Cuba - Romania" a fotografului Paul Albert Leitner, Galeria Noua, axata pe arta fotografica si new media, va gazdui in luna septembrie un performance de trei zile, sustinut de un artist austriac.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.