CHELTUIELI. Inceputul de an scolar ii va "usura" pe parinti de cateva milioane bune de lei, indiferent de varsta copilului lor. Cheltuielile, neprevazute uneori, ajung sa ii streseze chiar si pe parintii care isi permit.

Practic, apropierea lunii septembrie devine un cosmar pentru toti parintii care au copii mai mari de trei ani. Prichindeii sub varsta de sase ani au nevoie de bloc de desen, plastelina, creioane colorate, acuarele, carte de colorat si hartie glasanta. Acestea nu sunt asigurate de gradinite si costa in jur de un milion de lei vechi. Viitorii scolari au nevoie de uniforme, care costa cel putin 700.000

Multi elevi si studenti nu vor reusi, in final, sa isi procure cele necesare inceputului de an scolar
de lei vechi. Un ghiozdan mai de Doamne-ajuta depaseste un milion de lei, iar rechizitele urca bugetul spre cinci milioane de lei. Nici liceenii nu scapa prea ieftin. Unele institutii de invatamant impun uniforme, sacouri, pentru baieti si fuste si camasi pentru fete. Acestea costa in jur de un milion de lei.

Pe langa rechizite, trebuie cumparate manuale scolare. Doar pentru materiile de baza, adica, Limba Romana, Istorie, Geografie si Matematica, pot depasi suma de 1,5 milioane de lei.

Parintii studentilor au de departe cele mai mari cheltuieli. O studenta in anul III la Facultatea de Arte Plastice Decorative si Design din Bucuresti spune ca pentru a-si cumpara cele necesare unui adevarat artist are nevoie de aproximativ opt milioane de lei. "Un bloc de desen A3 costa o suta de mii de lei, un borcan de tempera, o singura culoare, depaseste suma de trei sute de mii de lei, o pensula buna ajunge la doua sute de mii de lei, iar un set de acuarele costa mai mult de un milion de lei", a spus studenta.

La Facultatea de Arhitectura lista celor necesare se apropie de zece milioane de lei, deoarece o macheta costa peste un milion de lei, iar studentii au nevoie de cel putin doua pe an. Apoi, tinerii au nevoie de trusa completa de geometrie, circa un milion de lei, si placa, adica suportul pentru proiecte, tot un milion de lei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.