GUSTOS SI SANATOS. Denumita pe buna dreptate "hrana zeilor", delicioasa ciocolata nu satisface doar pofta de dulce, ci si pofta de sanatate.
Gustoasa si nutritiva, ciocolata este unul dintre cei mai de incredere furnizori de energie si buna dispozitie. Populara zaharicala este detinatoarea unor substante active capabile sa extinda arterele si sa fluidizeze circulatia sangelui. Drept urmare, ciocolata scade riscul aparitiei trombozei, una dintre cauzele principale ale atacului de cord. Disponibila in nenumarate variante (cu lapte, cu alune, cu stafide, cu portocale), cea mai apreciata pentru efectele sale asupra sanatatii ramane ciocolata amaruie. Saraca in calorii, ciocolata amaruie este bogata in minerale, ce joaca un rol important in functionarea normala a metabolismului.

Consumul de ciocolata este recomandat femeilor insarcinate pentru a impiedica declansarea depresiei postnatale. Nu doar viitoarele mamici vor avea de castigat, ci si bebelusii care vor fi mult mai sanatosi si rezistenti la stres. O descoperire uluitoare a oamenilor de stiinta "acuza" ciocolata de cresterea duratei de viata. Desi benefica pentru sanatate, nu trebuie sa mancati ciocolata in exces. Specialistii spun ca persoanele care au atins o anumita varsta si care au probleme cu presiunea ridicata a sangelui pot recurge la acest supliment neobisnuit.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.