Am crescut cu ei si ne-am amuzat copios urmarind eternul joc de-a soarecele si pisica. Da, ei sunt Tom si Jerry, doua personaje care ne-au incantat copilaria. Or, in mod cert, este greu de spus ca vreun copil care i-a urmarit s-a apucat de fumat. Acum insa regulile s-au schimbat si chiar si o singura plangere venita de la un telespectator poate schimba istoria animatiei.
Zis si facut! Un telespectator a depus o plangere dupa ce a vazut episoadele "Texas Tom" (1950) si "Tennis Chumps" (1949), in care Tom fumeaza, iar cei de la Turner Broadcasting se vad nevoiti sa taie scenele cu pricina. Acest lucru nu se intampla doar in cazul celebrei serii, ci si la "Scooby Doo" sau "The Flinstones".

Asta inseamna "perierea" a peste 1.700 de episoade, frame cu frame, ceea ce nu-i taman usor. Detinatorul drepturilor de difuzare a celor trei serii, Turner Broadcasting, s-a conformat, insa i-a anuntat pe celebrii "watchdogs" ca nu accepta sa taie toate scenele in care apar tigari, ci doar pe cele care ar putea fi considerate instigatoare. "Credem ca eliminarea tuturor scenelor in care apar tigarete poate afecta valoarea animatiei", au spus cei de la Turner. Si iata cum, dupa 65 de ani de "urmariri" pe micile ecrane, celebrii Tom si Jerry se lasa in sfarsit... de fumat. Topoarele, pustile, cutitele sau bombele inca raman?!


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.