Dupa ce, in urma cu cateva luni, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) nu a putut atribui executia lucrarilor de modernizare a Pietei Eroii Revolutiei niciunei firme, din cauza ca ofertele acestora nu se incadrau in fondurile prevazute in bugetul municipalitatii pentru proiect, ieri, reprezentantii PMB s-au lovit de aceeasi problema.
Ambele consortii care s-au aratat interesate de modernizarea Pietei Eroii Revolutiei au depasit, prin ofertele depuse, suma de 9.358.048 lei alocata proiectului. Astfel, consortiul de firme SC Construcoes Gabriel as Couto SA, SC Armandio Carvalho SA si Euro Construct International SRL a ofertat pretul de 12.626.687 lei, fara TVA, iar cea de-a doua oferta - a firmelor SC Iridex Group Constructii SRL si SC Sopmet SA - a fost de 9.954.416 lei, fara TVA.

Considerand ca si aceasta deschidere a ofertelor a fost un esec si ca proiectul, aflat deja in intarziere, nu ar mai trebui amanat, directorul Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, Gheorghe Udriste, a precizat ca, "dupa ce comisia va analiza ambele oferte, este posibila reluarea licitatiei sau apelul la Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru o suplimentare de fonduri". Solutia optima pare sa fie insa posibilitatea de negociere cu ofertantul a pretului cel mai mic. In acest caz, lucrarile, care vor dura un an si jumatate, ar putea incepe in aceasta toamna.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.