Turistii romani care aleg sa isi intrerupa sejurul in Haikidiki vor fi despagubiti de firmele de asigurari care au contracte cu hotelurile unde acestia sunt cazati, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

"Turistii romani care vor alege sa isi intrerupa sejurul in Haikidiki, din cauza incendiului izbucnit luni seara in respectiva regiune turistica greceasca, vor fi despagubiti de firmele de asigurari care au contracte cu hotelurile la care acestia sunt cazati", a spus purtatorul de cuvant al ANAT, citat de NewsIn.

"Hotelurile sunt obligate sa incheie contracte de asigurari impotriva riscurilor reprezentate de astfel de situatii", a adaugat Badulescu. "In regiunea Haikidiki sunt in acest moment in jur de 100-150 de turisti romani care au achizitionat pachete turistice prin agentii de turism si, din informatiile noastre, nici unul dintre ei nu a fost ranit", a mai spus Traian Badulescu.

"Cei mai multi dintre ei au ales sa isi continue vacanta acolo, pentru ca aceasta este mentalitatea turistului roman, se sperie mai greu de astfel de situatii, spre deosebire, de exemplu, de turistii germani, pentru care un astfel de eveniment constituie un motiv serios de a-si incheia vacanta si de a pleca din zona respectiva. De altfel, din cauza faptului ca zona respectiva este blocata, iar hotelurile sunt ocupate la capacitate maxima, cateva sute de turisti germani, sositi cu mai multe chartere in Haikidiki, au fost intorsi din drum din cauza imposibilitatii de a fi cazati," sustine el.

Cei mai multi dintre turistii romani aflati in Haikidiki au ajuns acolo prin intermediul agentiilor de turism Romantic Travel, Sun Hollidays si Aerotravel, a mai spus Traian Badulescu. "Fiecare dintre aceste agentii de turism au cel putin cate un ghid in Haikidiki, care se ocupa indeaproape de turistii romani aflati acolo", a spus purtatorul de cuvant al ANAT.

Potrivit datelor ANAT, in jur de 12.000-15.000 de turisti romani viziteaza saptamanal Grecia, cei mai multi dintre ei alegand nordul tarii, unde sunt inregistrati saptamanal intre 7.000 si 10.000 de turisti romani.

Incendiul din Haikidiki a izbucnit in statiune la sfarsitul celei mai fierbinti zile a anului, cu temperaturi care s-au ridicat pana la 42 de grade Celsius si vant puternic. Politia elena a anuntat ca un fulger a fost la originea incendiului. Potrivit pompierilor greci, incendiul s-a raspandit pe o suprafata de mai multi kilometri, cuprinzand mai multe statiuni din regiunea Kasandra, cea mai vestica din cele trei peninsule din regiunea Halkidiki.

Cateva sute de persoane, rezidenti sau turisti, au fost evacuati in cursul noptii de luni spre marti spre localitatea Polychleios, din cauza incendiului care ameninta casele si hotelurile din regiunea balneara.

Un turist german in varsta de 41 de ani s-a inecat, luni seara, in timp ce incerca sa ajunga la o barca pneumatica pentru a fugi de incendiu, a anuntat agentia de presa ANA. Turistul incerca sa se alature sotiei si copilului sau, care se imbarcasera deja.

Atena a declarat stare de urgenta si a trimis armata pentru a combate incendiile care au acoperit o suprafata de mai multi kilometri din regiunea turistica Halkidiki.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.