Postul de televiziune MTV Romania a filmat, pe data de 19 august 2006 la Costinesti, emisiunea “Choose or lose: MTV Forum” cu tema “Rosia Montana, pro si contra”.

Discutiile de tip forum vor fi difuzate joi, 24 august, la postul tv care a realizat emisiunea. Prin acest talk-show, postul de televiziune mai sus mentionat isi propune sa porneasca o discutie obiectiva care sa prezinte publicului atat argumentele pro cat si cele contra, legate de deschiderea exploatarii miniere de la Rosia Montana.

Invitatii acestui show vor fi compania miniera Gabriel Resources, Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, organizatia societatii civile Alburnus Maior si alte persoane implicate in proiect. Problema Rosia Montana a devenit din chestiune locala un fenomen mediatic, antrenand miscarile ecologiste ca Greenpeace, mass-media, societatea civila si vedetele autohtone. Ca raspuns, postul tv mai sus citat pregateste o emisiune moderata de VJ Liviu care isi propune sa puna fata in fata parerile pro si contra legate de acest subiect.

Tema acestei dezbateri a fost preluata si in presa internationala, de catre Reuters, BBC News, Sunday Times sau The New Yorker, beneficiind si de expertiza care a dus la refuzul de a investi a "The International Finance Corporation" (World Bank). Deschiderea exploatarii miniere de la Rosia Montana a reusit sa capteze atentia intregii societati romanesti de mai bine de patru ani. MTV Romania pune fata in fata atat sustinatorii cat si opozantii proiectului, in incercarea de a lasa publicul sa isi formeze singur o parere bazata pe argumentele fiecarei parti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.