Regia bucuresteana de termoficare a dublat cantitatea de agent termic furnizat populatiei Cheltuielile pentru regie vor fi si ele pe masura

Temperaturile extrem de mici inregistrate in ultima saptamana au determinat regia bucuresteana de termoficare sa livreze populatiei o cantitate aproape dubla de agent termic, ceea ce va creste pe masura facturile la intretinere pentru luna februarie. Reprezentantii RADET spun ca noile valori nu sunt cunoscute inca, intrucat aceasta factura va cuprinde consumul din perioada 15 ianuarie - 15 februarie si va fi calculata la sfarsitul lunii, urmand a fi trimisa consumatorilor in luna martie. Chiar daca previziunile meteo anunta o incalzire a vremii, confortul termic asigurat in apartamentele bucurestenilor in perioada in care temperaturile exterioare au ajuns si la minus 20 de grade Celsius se va reflecta in factura pentru luna februarie.

"Acest lucru inseamna si facturi mai mari fata de luna decembrie, in lunile ianuarie si februarie", a declarat Virgil Ramba, directorul interimar al RADET, fara sa precizeze un procent al majorarii. "Nu putem face o estimare a facturii pentru luna februarie, pentru ca abia au fost emise facturile pentru luna decembrie. Este evident insa ca, din cauza frigului de afara, regia a fost nevoita sa suplimenteze cantitatea de agent termic catre populatie, mai ales in ultimele zece zile. La fel de evident este si faptul ca factura pentru consumul de agent termic va creste pentru aceasta perioada", a mai spus Ramba.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.