Avertizare. Ploile torentiale, insotite de vijelii puternice si de descarcari electrice, vor afecta judetele din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si din Transilvania

Avertizare. Ploile torentiale, insotite de vijelii puternice si de descarcari electrice, vor afecta judetele din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si din Transilvania. Ministerul Mediului a transmis, ieri, o atentionare meteo cu cod galben catre 31 de prefecturi.

"Inlocuirea masei de aer cald cu o masa de aer mai rece va genera instabilitate atmosferica si intensificari ale vantului", afirma meteorologul de serviciu de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Hidrologii avertizeaza asupra riscului producerii de inundatii, viituri rapide si scurgeri pe versanti in bazinele raurilor Viseu, Iza, Somes, Mures, Olt, Dambovita, Prahova, Buzau, Putna, Trotus, Bistrita, Suceava si Moldova, dar si pe raurile din Dobrogea. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metrul patrat in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si in jumatatea de est a Transilvaniei. In Dobrogea si in Carpatii Orientali, izolat, se pot depasi 50-60 de litri pe metrul patrat, se arata in atentionarea meteo.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.