Care sunt cele mai importante personalitati culturale din Romania? Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale la inceputul lunii a raspuns acestei intrebari, dar a dezvaluit si o latura curioasa. 1.054 de adulti din 66 de orase si sate au facut nominalizari ciudate, punandu-i alaturi, in acelasi top cultural, pe Plesu, Florin Piersic si Cartarescu langa Hagi, Basescu, Nadia Comaneci, Andreea Marin, Ion Iliescu si Gigi Becali. Poate ca n-au ascultat intrebarea pana la capat sau si-au transformat in raspuns ultimele imagini televizate care inca mai persistau pe retina. Trei personalitati-emblema din lumea artei explica pentru Adevarul ce i-a determinat pe romani sa voteze in acest mod.

Stela Popescu, aflata pe locul al doilea la capitolul "Cei mai importanti actori", ne-a declarat: "Cand te vezi acolo, sus, in topuri, incepi sa crezi in aceste sondaje! Glumesc... Bineinteles, nu poti sa nu te simti magulit cand se fac asemenea afirmatii. iti dau sentimentul ca n-ai trait degeaba si te bucura. La o intrebare deschisa, oamenii aleg personalitatile care sunt foarte cunoscute si le-au indus o stare de spirit buna. Cred in Basescu pentru ca spera la mai bine, au crezut in Iliescu pentru acelasi motiv. Cred in Zana Surprizelor pentru ca a facut oameni fericiti si e frumoasa, in Hagi ca ne-a adus faima dincolo. in ceea ce priveste incadrarea, defectele incep din scoala. Oamenii, de cativa zeci de ani incoace, nu trec printr-un sistem educativ bun. Nu sunt invatati sa departajeze lucrurile cum trebuie. Cine apare la televizor e mare, le vine in minte foarte repede si e si... cultivat".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.