Cu un card creat special pentru nevoile lor, studentii au mai multe avantaje decit cu un card obisnuit: reduceri in magazine sau in cluburi, dar si reduceri pentru vacanta in statiunile Costinesti si Predeal.

Cardul de debit BRD-ISIC (International Student Identity Card) este un instrument cu ajutorul caruia studentul beneficiaza de reduceri internationale. Tot de la BRD a aparut si Cardul 10, care poate fi folosit doar in Romania pentru a primi bursele si abonamentele direct pe card, beneficiind de o serie de comisioane gratuite, cum ar fi comisionul de emitere pentru plata la comercianti, pentru plata facturilor telefonice si altele. Mai exista si cardul BCR VISA Electron Euro<26, care se poate emite impreuna cu legitimatia Euro<26 Student. Insa, fara aceasta legitimatie internationala, posesorul cardului BCR nu este recunoscut ca student.

300.000 de reduceri internationale

Cu cardul bancar ISIC, studentul profita in tara de peste 1.200 de reduceri, dar si de 35.000 de reduceri in intreaga lume, la magazine, restaurante, muzee, pentru transport, cazare sau divertisment. De asemenea, sint avantaje suplimentare pentru calatoriile de la TravelMax, care este cea mai mare baza de date online, cu informatii turistice si culturale. In situatiile de urgenta, cu cardul ISIC studentul are acces gratuit la un HelpLine, pentru consultanta in orice domeniu.

Cardul Euro<26 ofera peste 800 de reduceri in Romania si peste 300.000 de reduceri in alte 42 de tari ale retelei European Youth Card Association. Astfel, studentul plateste taxe mai mici pentru a merge la o universitate din vestul Europei sau pentru a cunoaste cultura europeana. De reduceri ai parte si in ceea ce priveste transportul: 15% pe autocar, intre 4 si 10% pe avion si 2% la transportul feroviar international. De asemenea, ai si o asigurare medicala gratuita de la BCR Asigurari, valabila un an, indiferent de numarul de iesiri din tara.

Pentru vacantele din Romania, cardul Euro<26 ofera reduceri si la distractie. In Costinesti, sint pina la 30% reduceri la cazare, 20% in parcul de distractii, 50% la Teatrul de vara si pina la 20% reduceri in discoteci si in cluburi, atit la intrare, cit si pentru consumatie. Totodata, la Predeal ai pina la 25% reduceri la cazare, intre 20% si 40% la inchiriatul echipamentului sportiv si 50% reducere la cinema.

Universitatile isi fac reclama pe carduri

"Cardurile Euro<26 vor avea din septembrie sigla universitatii respective, fiind in acest fel si o forma de promovare internationala a universitatilor din Romania", a spus Natalia Porubin, coordonatoare de proiecte Euro<26. Rectorul Universitatii Maritime din Constanta, Cornel Panait, este multumit de parteneriatul pe care-l are cu Euro<26. "Am avut un schimb de experienta cu studentii din Barcelona, o actiune tipica universitatilor de marina, iar studentii nostri au beneficiat de toate avantajele acestui card si au fost foarte multumiti."

Promovarea universitatilor cu ajutorul cardurilor a fost primita bine si la Iasi. "Noi credem ca aceste carduri vor ajuta universitatea, pentru ca, atunci cind un student pleaca in strainatate cu acest card, ofera o mai buna imagine asupra locului, a universitatii din care vine", a explicat Cristina Matei, coordonatoarea proiectelor Euro<26 de la Universitatea "A.I. Cuza" din Iasi. In prezent, echipa Euro<26 negociaza acordul si cu alte universitati, printre care si Universitatea Politehnica din Bucuresti, iar pina la inceperea anului scolar, programul va cuprinde 30 de universitati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.