Consumul de zaharina in bucatele preparate si bauturi nu trebuie sa fie mai mare de 0,015%. Dupa unele date din studiile de specialitate, zaharina consumata in cantitati mari, timp indelungat, poate provoca aparitia unor boli cancerigene. Cel mai ingrijorator fapt, constatat, este indicele ridicat de aparitie a cancerului vezicii urinare, a celui genital si de prostata la consumatori.
Inca din 1996, indulcitorul obtinut in laborator a fost inscris in Statele Unite pe lista alimentelor cu potential cancerigen, iar in Canada s-a interzis consumarea sa. Din pacate, in Romania, zaharina este in continuare permisa in consum, intrand mai ales in compozitia bauturilor racoritoare si energizante, asa-numitele "dietetice" sau "light", precum si in multe alimente si suplimente nutritionale pentru slabit.
Despre autor:
Sursa: Click.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Go big or Go home: cum să te extinzi în Silicon Valley ca firmă din România
Sursa: start-up.ro
-
Google Green Light este soluția software care poate fluidiza traficul în România
Sursa: green.start-up.ro
-
Se vor scumpi produsele Sabon din cauza războiului din Fâșia Gaza? Răspunsul...
Sursa: retail.ro
-
Construind poduri, nu ziduri: Ghid pentru a dezvolta relații sănătoase
Sursa: garbo.ro
-
România a avut cea mai mare rată a inflației din UE în februarie
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se teme că te poate pierde?
Sursa: kudika.ro
-
Ministrul Energiei: Reactorul nuclear de la Doicești va fi cu 20-30% mai...
Sursa: wall-street.ro