Consumul de zaharina in bucatele preparate si bauturi nu trebuie sa fie mai mare de 0,015%. Dupa unele date din studiile de specialitate, zaharina consumata in cantitati mari, timp indelungat, poate provoca aparitia unor boli cancerigene. Cel mai ingrijorator fapt, constatat, este indicele ridicat de aparitie a cancerului vezicii urinare, a celui genital si de prostata la consumatori.
Inca din 1996, indulcitorul obtinut in laborator a fost inscris in Statele Unite pe lista alimentelor cu potential cancerigen, iar in Canada s-a interzis consumarea sa. Din pacate, in Romania, zaharina este in continuare permisa in consum, intrand mai ales in compozitia bauturilor racoritoare si energizante, asa-numitele "dietetice" sau "light", precum si in multe alimente si suplimente nutritionale pentru slabit.
Despre autor:
Sursa: Click.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Un nor de praf saharian a ajuns în România. Oamenii au numit-o „ploaie cu...
Sursa: wall-street.ro
-
Pregătiri de Iepuraș: Cele mai frumoase 20 de piese vestimentare pentru...
Sursa: kudika.ro
-
Băncile europene au avut un an record în 2023
Sursa: futurebanking.ro