Laszlo Borbely a anuntat, vineri, ca a semnat ordinul pentru acordarea de catre stat a subventiei de 20% pentru tinerii care isi construiesc case, astfel ca inscrierile vor incepe din septembrie. Astfel, tinerii care contracteaza credite ipotecare pentru constructia de locuinte vor primi o subventie de la stat de 20% din pretul metrului patrat de suprafata construita. Subventia se acorda o singura data, in limita a maximum 81 mp suprafata construita si in limita prevederilor bugetare anuale.

De subventie pot beneficia tinerii casatoriti care la data contractarii locuintei au varsta de pana la 35 de ani fiecare, persoane sau familii ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii, din cauza unor calamitati naturale sau a unor dezastre de care nu se fac vinovati. Subventia se va acorda si celor evacuati din imobile expuse unui risc major, inclusiv celor evacuati din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire. Saptamana viitoare va fi modificata si Legea privind activitatea ANL, astfel incat autoritatile locale vor finanta pana la 15% din proiectele de constructie a caselor prin ANL, in prezent administratiile locale fiind obligate sa asigure utilitatile necesare locuintelor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.