Familia Sikrha, din Cehia, promoveaza gratuit turismul romanesc prin cartea "Romania nu este salbatica", destinata turistilor din Europa Centrala si de Vest. Lenka Sikrha a acordat un interviu Jurnalului National despre problemele cu care se confrunta turismul romanesc. Desi au incercat de nenumarate ori sa ia legatura cu reprezentantii Ministerului Turismului, nu au primit nici un raspuns din partea institutiei.

Josef si Lenka Sikrha au calatorit prin tara cu masina personala, de la Marea Neagra pana in Sighisoara, apoi au colindat prin toata tara incercand sa descopere frumusetea naturii. Fascinati de peisaje si de locuitorii din Romania, dupa mai multe excursii, familia Sikrha s-a hotarat sa publice o carte. Au trimis scrisori, pentru a fi sustinuti de autoritatile de la Bucuresti, dar nu au primit nici un raspuns. Cartea "Romania nu este salbatica" a fost publicata in Bratislava si este destinata turistilor din centrul si vestul Europei. Subtitlul cartii, "Cu masina de la Marea Neagra in Delta Dunarii, apoi spre descoperirea mitului Dracula", prezinta traseul strabatut de autori prin tara.

Jurnalul National: Ce v-a motivat sa scrieti o carte despre turismul romanesc?

Lenka Sikrha: Am scris o carte turistica despre teritoriul romanesc deoarece am fost incantati de posibilitatile turistice oferite de statiuni, dar, mai ales, am fost impresionati de locurile istorice din aceasta tara. Frumusetea zonelor rurale, ospitalitatea oamenilor simpli, calitatea serviciilor, siguranta mediului inconjurator au fost motivele pentru care ne-am apucat de scris. Romanii sunt deschisi fata de turistii din Europa Centrala si de Vest. Pe de alta parte, ignoranta imensa a autoritatilor fata de aceste posibilitati uriase de exploatare ale Romaniei in turism. O buna promovare a turismului ar schimba opiniile celor din Cehia si Slovacia. De aceea, am ales un nume potrivit pentru carte: "Romania nu este o tara salbatica".

Cum a fost primita cartea de cititori?

Ei bine, parerea cititorilor cehi si slovaci a fost absolut fantastica. Au ramas surprinsi si ne spun: "N-as fi crezut niciodata ca Romania este asa de interesanta".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.