Casa de Economii si Consemnatiuni a precizat printr-un comunicat de presa ca in urma modificarii Conventiei incheiate cu Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi Sociale (CNPAS), CEC nu va mai deschide conturi noi de plata a pensiilor.

Masura nu afecteaza clientii care isi primesc in prezent pensia intr-un cont deschis la CEC, acestia continuand sa-si ridice drepturile banesti de la banca noastra. Singura modificare care ii vizeaza este ca, incepand cu data de 01.09.2006, plata pensiilor se va efectua conform urmatorului calendar, in functie de litera cu care incepe numele titularului de cont:
· A - C - pe data de 14 ale lunii;
· D - L - pe data de 17 ale lunii;
M - Q - pe data de 20 ale lunii;
· R - Z - pe data de 23 ale lunii.

In cazul in care data incasarii pensiei este zi nelucratoare, plata se va face in urmatoarea zi lucratoare.

O alta informatie, extrem de importanta pentru pensionari, se refera la persoanele care au credite ale caror scadente sunt inainte de data programata pentru ridicarea pensiei. Acestia vor beneficia de o rescadentare gratuita, astfel incat scadenta sa fie decalata corespunzator, pentru a nu se inregistra restante din acest motiv. De asemenea, incepand cu data de 01.10.2006, taloanele de pensii nu se vor mai ridica de la CEC, fiind transmise direct de CNPAS la domiciliul pensionarilor.

CEC a mai precizat ca analizeaza oportunitatea ca, in foarte scurt timp, sa ofere pensionarilor care au cont curent de plata a pensiei posibilitatea de a-si deschide un cont de card. Acest serviciu are scopul de a eficientiza activitatea si de a oferi clientilor libertate de miscare: pensionarii vor putea folosi cardul la orice bancomat al CEC, precum si pentru plata direct in magazine.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.