Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei va acorda din aceasta iarna ajutorul de incalzire a locuintei pentru aproximativ 2.700.000 de romani. In acest sens, ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a declarat, ieri, ca pentru sezonul rece efortul bugetar pentru plata subventiilor la caldura se va dubla, ajungand la 9-10 miliarde de lei.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, aproximativ 2.700.000 de persoane ar putea beneficia de subventie. Prin aceasta masura se incearca compensarea scumpirilor gigacaloriei si a gazelor naturale.

Subventia va fi stabilita tinandu-se cont de zona de temperatura unde se afla locuinta si de pretul de referinta pentru fiecare localitate. Alocatiile pentru incalzirea locuintelor se vor aloca in functie de categorii de venituri si tipul de combustibil folosit.
Familiile sarace, cu venituri de pana la 125 de lei, vor beneficia de o compensare de 90% din pret, pentru cei cu venituri intre 250 si 290 de lei - 50%, iar pentru cele cu venituri de 500 de lei compensarea va fi de 10%. Pentru beneficiarii care primesc ajutor social compensarea va fi de 100%.

Pe de alta parte, familiile cu venituri de pana la 125 de lei, care folosesc sistemul de incalzire cu gaze, vor primi compensatii de 210 lei, iar cele cu venit situat intre 440 si 500 de lei vor primi ajutoare de 15 lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.