Dupa succesul de la Cannes, lui Corneliu Porumboiu par sa-i priasca festivalurile internationale de film, "A fost sau n-a fost?" bucurandu-se de critici foarte bune. Asa s-a intamplat si dupa cea de-a 41-a editie a Festivalului de la Karlovy Vary. intr-un amplu material dedicat festivalului, Ella Taylor - jurnalist la "LA Weekly" - a scris ca filmul lui Porumboiu a fost vedeta festivalului.

"In ciuda participarii unor nume grele ale filmului international, vedeta festivalului a fost satira politica a lui Corneliu Porumboiu . Cu un umor bun si o critica adusa ipocriziei de dupa Ceausescu, acest film extraordinar a impresionat. Filmul este o dovada vie a faptului ca atunci cand vine vorba de politica, comedia este cea mai sincera forma de disidenta", a scris Ella Taylor.

La o luna de la titratul festival, regizorul roman revine la Karlovy Vary, de aceasta data la Festivalul International al Filmului Studentesc "Fresh", ajuns la cea de-a treia editie. in cadrul manifestarii, ce se va desfasura in perioada 30 august-3 septembrie, Corneliu Porumboiu si Nikolai Khomeriki (Rusia) vor fi vedetele sectiunii "Becoming Masters", dedicata fostilor studenti care au reusit succese internationale. in cadrul acestei sectiuni speciale, vor fi prezentate filmele "Calatorie la oras", "Visul lui Liviu" si "A fost sau n-a fost?". Porumboiu a fost prezent si la prima editie a acestui festival.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.