De luni, 21 august, peste 40.000 de elevi isi incearca inca o data norocul la a doua sesiune de bacalaureat. La nivel national sunt 113 centre de examen si alte 53 de evaluare. in Capitala, peste 8.000 de elevi sustin examenul in 22 de centre de examen. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, in urmatoarele zile, comisiile judetene de bacalaureat vor stabili, prin tragere la sorti, cu cel mult 48 de ore inainte de inceperea examenului, cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen sau de evaluare. Inspectorii scolari se tem ca profesorii corectori si supraveghetori i-ar putea lasa balta.Dascalii au amenintat ca boicoteaza examenul dupa sanctiunile date de ministrul Hardau celor care au corectat gresit.

"Judetul Harghita ar fi acoperit in proportie de 80%. ii inteleg insa pe cei care nu doresc sa se prezinte la examen. Pentru atatia bani nu merita sa risti sa fii pus in situatia colegilor nostri care au fost propusi pentru excludere din invatamant. Vorbim de oameni profesionisti, cu experienta de peste 20 de ani in invatamant. Este evident de ce profesorii nu se inghesuie la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului", ne-a declarat Elena Kocs, liderul Sindicatului Liber din invatamantul Preuniversitar Harghita.

"Sunt foarte multi profesori care nu mai vor sa vina la examen, s-au razgandit, multi dintre ei fiind plecati in concediu. S-au inscris cu greu, dar in cele din urma am gasit si avem profesori suficienti pentru a doua sesiune a bacalaureatului. La socio-umane, spre exemplu, sunt mereu probleme. Profesorii sunt nemultumiti pentru ca nu stiu unde au gresit atunci cand ministrul i-a propus pentru excludere din invatamant", spune secretarul comisiei de bacalaureat din cadrul ISJ Harghita, Ladislau Hodgyai.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.