Tema de anul acesta a fost "Dezvoltarea Durabila: Provocare pe termen lung". Participantii, impreuna cu organizatorii, au locuit timp de doua saptamani in acelasi. Alaturi de invitati, au dezbatut asupra unei probleme de mare actualitate: cum putem sa progresam economic fara sa epuizam resursele si, in acelasi timp, gandindu-ne la generatiile viitoare.

Printre discutiile cele mai aprinse s-au numarat: "Regimurile politice si dezvoltarea durabila"(avandu-l ca invitat pe Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei ProDemocratia), "Rolul mass-media in dezvoltarea durabila" (cu realizatorul TV Lucian Mandruta) si studiile de caz "Rosia Montana" si "Demasca spaga".

In plus, de-a lungul celor doua saptamani, cu nervii intinsi la maximum, cei 28 de participanti, impartiti in 5 echipe, s-au intrecut in cadrul unui concurs de proiecte vizand dezvoltarea durabila la nivel de individ si de companie.

Ajunsa la a saptea editie, Scoala de Vara se mandreste ca reuseste sa creeze o comunitate. "Absolventii" - de la editii mai vechi sau mai recente - se intalnesc si pun in practica si alte proiecte. Ana-Maria Iana, participanta la editia de anul acesta, s-a declarat impresionata de profedionalismul membrilor VIP si de celelalte proiecte la care a mai participat (Impact si Write Right), asa ca, la toamna, va veni cu siguranta la recrutarea de noi membri ai Asociatiei "Voluntari pentru Idei si Proiecte".

Scoala de Vara multumeste pentru sprijin: HVB Bank - partener principal si P&G - partener al proiectului. De asemenea, cu sprijinul: DotCommerce, Fundatiei RTC, 9AM, Wall Street si eJobs.