Cele 19 tablouri imprumutate acum aproape 60 de ani de Muzeul National de Arta al Romaniei se vor intoarce, in octombrie, la Muzeul National Brukenthal, unde vor fi expuse pe data de 1 decembrie, a declarat luni, agentiei ROMPRES, purtatoarea de cuvant a muzeului Raluca Teodorescu.

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a promis in decembrie anul trecut ca intreaga colectie a Muzeului Brukenthal va fi intregita prin readucerea celor 19 picturi de la Bucuresti, atunci cand conditiile de securizare ale muzeului de la Sibiu vor permite acest lucru.

Pentru aducerea la Sibiu a acestor tablouri, Muzeul National Brukenthal lucreaza de cativa ani mai ales pentru amenajarea salilor unde vor fi expuse lucrarile. De asemenea, masurile de securitate au fost considerabil sporite in saloanele unde urmeaza sa fie expuse tablourile. Valoarea celor 19 tablouri depaseste jumatate de miliard de euro, conform specialistilor.

Cele 19 tablouri apartinand Muzeului National Brukenthal au fost imprumutate in 1948 Muzeului National de Arta al Romaniei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.