MIRACOL. Vasluienii amatori de experimente ciudate pot incerca unul dintre ele: apa care arde se afla la doi pasi de intrarea in oras.

"Izvorul Mandrescu", considerat de cel care l-a descoperit ca fiind cu proprietati terapeutice, se aprinde de la o bricheta! Medicii vasluieni din vechea garda sustin ca, asa cum scrie pe placa de langa izvor, acesta este un adevarat medicament natural si ca o cura cu apa de la Izvorul Mandrescu nu poate sa strice nimanui. Nu de aceeasi parere este insa si Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, care, in urma analizarii apei, sustine ca izvorul are proprietati terapeutice minime si chiar nu este indicat consumul de apa, deoarece aceasta nu este pura bacteriologic, conditie esentiala pentru o veritabila apa minerala de profunzime. Consumata frecvent, apa poate dauna grav sanatatii! Pe langa cloruri (66,6 mg/ dmc) si amoniu (4,24 mg/ dmc), apa de la izvorul Mandrescu contine si o concentratie de 1,46 mg/ dmc de nitrati. Doctorul Tudor Stafie spune ca nitratii nu sunt atat de periculosi (afecteaza organismul dupa multi ani de consum al apei), pe cat sunt nitritii, care, din fericire pentru vasluienii care iau apa de la izvor, lipsesc cu desavarsire.

"Apa nu este pura bacteriologic"

"Apa nu este pura bacteriologic, conditie esentiala a unei ape minerale de profunzime. Apa nu prezinta caracteristicile fizico-chimice ale uneia minerale, cu exceptia hidrogenului sulfurat si are proprietati terapeutice minime", a declarat doctorul Adrian Chirosca, director adjunct DSP Vaslui.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.