Dupa ce a plecat de la conducerea Academiei Romane, Eugen Simion este in acest moment obligat sa renunte si la sefia Comitetului National pentru Dezvoltare Culturala, institutie aflata in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC). Pentru a respecta cerintele formulate recent de Guvern, MCC vrea sa desfiinteze Comitetul National pentru Dezvoltare, sustinand ca postul lui Simion este asimilat celui de secretar de stat.

Eugen Simion s-a aratat "surprins" ca postul sau este asimilat de MCC cu cel de secretar de stat in cadrul ministerului si a declarat ca nu stia despre desfiintarea comitetului pe care il conduce si nici despre faptul ca functia sa era asimilata, din punct de vedere al salariului, celei de secretar de stat. Fostul presedinte al Academiei Romane spune ca nu a fost remunerat pentru acest post decat in ultimele luni, de cand nu s-a mai aflat la conducerea Academiei.

"Ocup functia de presedinte al Comitetului National pentru Dezvoltare Culturala din 1993, de la infiintare. Am fost numit la conducerea acestei institutii la recomandarea UNESCO, desi in paralel eram si presedintele Academiei Romane. Nu stiu ca functia mea a fost asimilata cu cea de secretar de stat. Nici macar din punct de vedere financiar nu stiu daca am acelasi salariu cu cel al domnului Ioan Onisei, pentru ca in 11 ani, perioada in care am fost presedinte al Academiei, am considerat ca nu este moral sa iau doua salarii de la stat in acelasi timp. Fapt pentru care nu mi-am ridicat salariul de presedinte al comitetului, desi legal era posibil", a declarat Eugen Simion.

'Iorgulescu desfiinteaza cea mai activa institutie a MCC>>

Simion a precizat ca desfiintarea comitetului pe care il conduce nu se justifica, fiind "cea mai activa structura" a MCC. "Este cel mai activ centru al Ministerului Culturii si Cultelor, cu numeroase proiecte derulate in domeniul integrarii europene. Daca domnul ministru Iorgulescu si Ioan Onisei vor sa il desfiinteze vor face o economie de cateva milioane pe luna. In schimb, domniile lor isi vor pastra beneficiile. Eu imi iau salariul care mi se cuvine doar de doua-trei luni, fapt pentru care tin sa ii multumesc domnului Adrian Iorgulescu si in special domnului Ioan Onisei, pentru ca desfiinteaza aceasta institutie activa pentru a lasa toate celelalte structuri ale MCC intacte", a mai spus Eugen Simion.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.