Desi Romania este o tara in care populatia majoritara are venituri foarte modeste, totusi se poate compara cu tari puternic industrializate din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, daca facem o analiza intre nivelul chiriilor practicate in orasele mari de la noi si cele din alte tari europene, cum ar fi Suedia, Spania sau Austria, constatam ca preturile sunt de doua-trei ori mai mari, raportate la puterea de cumparare.

Liviu Voinea, director la Grupul de Economie Aplicata (GEA), ne-a declarat ieri ca in tarile scandinave chiriile sunt foarte mari, comparativ cu cele din tara noastra, fara a se lua in calcul, insa, nivelul de trai. "In Suedia, chiriasii platesc de trei ori mai mult decat ar fi platit in Romania, dar au un salariu de cinci - sase ori mai mare ceea ce inseamna ca la ei chiriile sunt de doua ori mai reduse decat in Romania, raportate la puterea de cumparare", ne-a explicat Voinea. Aceeasi concluzie poate fi trasa si in cazul Spaniei, unde tarifele practicate la chirii sunt tot de cateva ori mai mici. "La noi, pe aceasta piata sunt cele mai mari speculatii imobiliare si se spala foarte multi bani", a completat directorul GEA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.