Urmatoarea escala a Haiducilor va fi pe 18 august, in Piata Gustav Adolf din Stockholm, recitalul lor fiind realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Suedia, in parteneriat cu Festivalul Cultural al orasului Stockholm si Sodra Teatern.

Alaturi de Taraful Haiducilor, la acest concert vor mai canta Macao (Spania) si Balkan Superstar Orkestar (orchestra de muzica balcanica a orasului gazda). Acest eveniment este inclus in seria de manifestari prilejuite de Festivalul Cultural al orasului Stockholm.

Din Portugalia in Franta

Dupa Stockholm, cei 12 muzicieni, care au semnat cu casa de discuri belgiana Crammed, vor pleca la Bruxelles, la Festivalul Euritmix, dupa care, in luna septembrie, vor colinda Portugalia (2 septembrie/Festa do Avante), Polonia (16 septembrie), Italia (23 septembrie) si Olanda (Utrecht/24 septembrie). Dupa alte doua spectacole pe care le vor sustine in luna octombrie in Franta (Festival de Marne) si Italia (Klezmer Festival), "haiducii" vor lua o pauza, inceputul anului 2007 prinzandu-i intr-un turneu de 15 zile in Franta.

Aventuri... pe DVD

Dupa circa 16 ani de concerte sustinute in toate colturile lumii, din Europa, in Statele Unite, Japonia si Brazilia, aventurile "haiducilor" au fost culese pe un DVD de exceptie, lansat de aceeasi casa belgiana in luna martie a acestui an. Materialul despre "cel mai bun grup tiganesc din lume", asa cum caracteriza ziarul "The Independent" Taraful Haiducilor, contine cinci filme si doua bonusuri ce prezinta istoria tarafului si talentele care au cantat de-a lungul anilor in acest ansamblu.

Elementul de rezistenta al acestui DVD il constituie concertul sustinut in 2002 la Union Chapel din Londra - una dintre ultimele aparitii pe scena ale regretatului Nicolae Neacsu. Concertul, transformat in documentar de Marc Allen, este completat de interviuri. Printre aceste interviuri este inclus si cel cu Johnny Depp, celebrul actor care a devenit fan al Tarafului din Clejani imediat dupa ce i-a cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei "The Man Who Cried". in acest interviu, Depp vorbeste atat despre intalnirea sa cu membrii tarafului din Clejani, cat si despre muzica lor sau despre intalniri mai putin obisnuite cum a fost cea dintre "haiducii", Iggy Pop si Jim Jarmush.

De-a lungul carierei, Taraful din Clejani a mai aparut in filmul "Lacho Drom", regia Tony Gatlif, si si-a pus amprenta pe coloana sonora a filmului "Brothers Grimm", un film cu Matt Damon si Heath Ledger in rolurile principale. Anul acesta, Taraful Haiducilor va mai aparea si pe pelicula "When The Roads Bends" (regia Jasmine Dellal), un film ce prezinta cinci grupuri tiganesti celebre care au efectuat turnee in Statele Unite. Printre aceste grupuri se numara si Fanfara Ciocarlia.