Aproximativ 50 de milioane de bloguri au fost indentificate pe Internet in luna iulie 2006, o cifra de 100 de ori mai mare decat in urma cu trei ani, potrivit unui studiu publicat vineri online de motorul de cautare Technorati care masoara periodic evolutia blogosferei.

Potrivit Technorati, in perioada care a trecut din luna ianuarie 2004 si pana in luna iulie 2006, numarul de bloguri contabilizate pe Internet s-a dublat constant la fiecare interval cuprins intre cinci si sapte luni. Daca acest ritm de crestere se va mentine in luna februarie 2007, blogosfera va numara 100 de milioane de bloguri.

Numai in luna iulie 2006 in fiecare zi erau create 175.000 de noi bloguri. Aceasta insemna ca, in medie, in fiecare secunda apar doua noi bloguri, sau 7.200 in fiecare ora.

De asemenea, Technorati subliniaza ca limba engleza ramane in continuare limba dominanta a blogosferei si chiar isi consolideaza avansul, fata de limba japoneza si cea chineza.

La sfarsitul lunii iunie 2006, blogosfera numara 39 la suta de bloguri in engleza, comparativ cu 34 la suta in luna aprilie. A doua limba a blogosferei este limba japoneza, insa aceasta pierde teren fata de limba engleza, de la 33 la suta in aprilie la 31 la suta la sfarsitul lunii mai. Urmeaza limba chineza cu 12 la suta din bloguri in luna mai , fata de 14 la suta in aprilie.

Weblog (prescurtat de obicei blog) este o publicatie web ce consta in primul rand din articole periodice (in ordine cronologica inversa).

Scopul blog-urilor variaza foarte mult, de la jurnale personale la arme utilizate in campaniile politice, programe media sau ale diferitelor companii.

De asemenea, blog-urile variaza si in functie de autor - de la unul singur la o comunitate intreaga. Multe weblog-uri permit vizitatorilor sa lase comentarii publice, care pot conduce la o comunitate de cititori centrata in jurul blog-ului. Totalitatea weblog-urilor este denumita de obicei blogosfera.

Blogul - scurta definitie

Nimic nu a influentat mai mult istoria recenta a Internetului decat conceptul de "blog". Conform enciclopediei Merriam-Webster, blog-ul (prescurtarea lui weblog) reprezinta "un jurnal personal online cuprinzand reflectii, comentarii si adesea link-uri furnizate de autor". Iar aceasta faimoasa enciclopedie online este cea care a facut publica la sfarsitul lui 2004 o stire de senzatie: "blog" a fost cuvantul caruia i s-a cautat cel mai des definitia in ultimele 12 luni.

Blog-ul este deci un jurnal online care de cele mai multe ori presupune cunostiinte minime de utilizare a calculatorului pentru creare si intretinere. In mai putin de 5 minute, poti avea propriul jurnal online si poti incepe sa iti publici impresiile, gandurile, visele sau pur si simplu evenimentele importante ale zilei respective. Exact cum faceai in copilarie, cand poate aveai si tu propriul tau jurnal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.