Doi dintre cei cinci copii intoxicati cu clor la bazinul Floreasca au fost externati ieri din Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala, iar ceilalti trei, care au pneumonie, au ramas sub supraveghere medicala. Directorul unitatii, profesorul Coriolan Ulmeanu, a informat ca, dupa o evolutie de 18 ore de la internare, trei din cei cinci copii au pneumonie chimica, din cauza inhalarii de clor. Cel mai grav ramane cazul celui mai mic dintre ei, internat la terapie intensiva cu diagnosticul de pneumonie chimica acuta post-expunere la vapori de clor, cu insuficienta respiratorie acuta grava.

Pentru incidentul petrecut miercuri la bazinul Floreasca, cand cinci copii au fost internati din cauza unei cantitati mari de clor ajunsa in apa, inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti au inchis ieri unitatea. De asemenea, administratorul complexului a fost amendat cu suma de 25.000 lei.

Surprinzator este ca, desi in luna iulie mai multe stranduri din Bucuresti au fost controlate, bazinul Floreasca a scapat de "vizita" inspectorilor. "Nu a fost verificat pentru ca au fost luate prin sondaj anumite stranduri. Incidentul care s-a intamplat acolo se putea petrece oricand, iar noi nu puteam sa il prevedem, si nici cei de la Directia de sanatate publica nu puteau sa stabileasca asa ceva. A fost o acumulare de clor in conductele de clorurare a apei si a iesit o cantitate mai mare decat cea normala admisa. Fata de 0,5 miligrame la litrul de apa, a fost 0,7", ne-a declarat Constantin Cerbulescu, directorul OPC Bucuresti.

La randul sau, Cristina Corut, subprefect al Capitalei, a afirmat ca "Oficiul pentru Protectia Consumatorilor a dispus un control privind modul de respectare a legislatiei privind protectia consumatorilor, in urma caruia administratorul complexului a fost amendat cu 25.000 de lei. De asemenea, Oficiul a dispus oprirea temporara a activitatii complexului pana la intrarea in legalitate".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.