Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) gazduieste astazi, de la orele 13.00, vernisajul expozitiei "100 de antichitati si flori din cele patru anotimpuri. Arta moderna chineza in stil traditional", organizata de Sectia de Arta Orientala. Curatorul expozitiei si autorul catalogului ce insoteste expozitia este Carmen Brad, specialist in arta extrem orientala.

Expozitia "100 de antichitati si flori din cele patru anotimpuri. Arta moderna chineza in stil traditional" este parte a unui proiect mai amplu prin care Sectia de Arta Orientala a Muzeului National de Arta al Romaniei isi propune sa prezinte publicului patrimoniul de arta asiatica detinut de muzeu. Selectia expusa cuprinde 109 lucrari de arta decorativa provenind din China, care dateaza din anii 1950-1990.

Aceste obiecte sunt opera unor artizani cu abilitati deosebite, fiind manufacturate in tehnica cloisonne-ului si din materiale valoroase sau rare, cum ar fi fildesul, jadul, pietrele semipretioase, lacul, la care se adauga ceramica si portelanul. Ele au fost realizate in centre artizanale si institute de arta ce continua traditia atelierelor imperiale. Numeroase exponate provin din randul cadourilor de stat recuperate dupa decembrie 1989 din institutii ale statului comunist si resedinte oficiale, la care se adauga opere aflate in patrimoniul muzeului avand varii proveniente.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.