Sfarsitul artistului Bogdan Pietris a starnit un spectacol mediatic grotesc, televiziunile "bucurandu-se" de o noua stire gen fapt divers, care - ca de obicei - a avut un impact social minor, daca nu absent. Daca lumea nu auzise pana duminica de leptospiroza, a avut prilejul sa afla ca se moare din ea. Si pentru ca boala sa fie mai celebra, ea a fost purtata chiar de un pictor. Uau!, nu-i asa?

In afara faptului ca Bogdan Pietris e pictor, ca urma sa implineasca 61 de ani si ca lucrarile sale se afla in colectii de tot felul, nimic nu a starnit interesul jurnalistilor. Nici macar una din zecile de expozitii organizate de artist nu a interesat, nici macar primitorul sau atelier nu a fost filmat, nici macar un mini-interviu nu a fost vreodata prezentat publicului benoclant, lipit de micul ecran, invadator al intimitatii obscure de la bloc. Si cati dintre telespectatori auzisera macar o data de pictorul Bogdan Pietris?!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.