Incepand de maine, celebra plaja de la Obelisc, Costinesti, va fi invadata de muzica buna: folk-ul vesnic tanar!

In serile de joi, vineri si sambata, incepand cu ora 21, ne vom intalni cu: Nicu Covaci, Dinu Olarasu, Victor Socaciu, Vasile Seicaru, Maria Gheorghiu, Ecoul, Florin Sasarman si Nica Zaharia - cea mai "galbena gutuie".

Nicu Covaci va concerta la Costinesti fara trupa Phoenix, in premiera, iar Dinu Olarasu va deschide fiecare seara de festival cu imnul Folk You! Mai mult, Motu Pittis se va afla pe scena in acest weekend in calitate de amfitrion. Pe bune!

Asadar, in august cantam impreuna, din Mamaia pana la Vama Veche, via Costinesti, Neptun si 2 Mai: Dincolo de orice vama/ Dincolo de Da sau Nu/Dincolo de toata lumea/Folk You!

Costinesti - Al doilea week-end 'Folk you!'

El a incheiat primul week-end de "Folk you!" de la Mamaia, strangand in juru-i mii de oameni. Vale vorbeste despre el, ca om, greu incercat anul acesta si ca artist luptandu-se cu manelizarea. Si despre prieteni...

Jurnalul National: Tu n-ai cum sa stii, pentru ca, fiind cel care a incheiat primul week-end de folk, ai venit foarte tarziu. Toata seara, in apropiere de scena unde au cantat colegii tai, au avut concert cei de la Akcent si DJ Project. Cand prestatia lor s-a terminat si ai inceput sa canti tu, la 11:00 fix, tot publicul lor a migrat la noi si s-a umplut plaja din jurul scenei noastre. Cum iti explici?

Vasile Seicaru: Eu sunt convins ca-n momentul in care cineva le atrage atentia spre genul asta de muzica, ei vin puhoaie catre noi. Ei nu stiu ce e cu adevarat genul asta de muzica, pentru ca nu-i suficient mediatizat si-atunci aleg ce le e la-ndemana, ce li se ofera. As spune ca abia acum folkul e in starea lui cea mai normala, pentru ca-n anii ’80 a fost umflat cu pompa. In perioada aia nu exista o concurenta adevarata.

Revenirea folkului o explic asa: s-a creat un vid sustinut de casele de productie si mijloacele de comunicare in masa, care are drept scop comertul cu reactie imediata. Spun asta pentru ca ma uit cum comunica tinerii, cum vorbesc. De multe ori am impresia ca se pune foarte usor virgula intre subiect si predicat, chiar intre doi oameni care au ceva de spus... Au facut si ceva scoala, cu toate ca asta, din pacate, conteaza mai putin. Daca, undeva, niste tineri vorbesc o limba romana corecta, acest lucru pare desuet in ochii celorlalti. Regretabil...

Eu n-am nici tendinta, nici caderea, nici cheful de a combate asta, dar ma doare, pentru ca stiu ca exista si lucruri profunde, ca atunci cand atingi cu degetul mic persoana iubita o fractiune de secunda si simti ca te cutremuri. Eu cred ca asa trebuie sa intelegi viata, iubirea... Nu vreau sa dau lectii de viata...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.