Rezultatele concursului pentru amenajarea Memorialului Eroilor Neamului din Parcul bucurestean Carol au fost facute publice pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor. Premiul I a revenit arhitectului Bogdan Neagu, al carui proiect a fost inscris in concurs cu numarul 21, iar Premiul al II-lea a revenit arhitectului Mana Sava, autor al proiectului cu numarul 22.

Criteriile ce s-au avut in vedere la stabilirea clasamentului concursului au fost: de ordin functional (desfasurarea ceremonialului, dispunerea publicului si a oficialitatilor); de ordin arhitectural - simbolic; economicitate - fezabilitate; imagine si incadrare peisajera in spatiul parcului. Avand in vedere numarul redus de concurenti, precum si faptul ca doar doua proiecte intrunesc calitatile necesare premierii lor, tinand cont de faptul ca regulamentul prevede un premiu I in valoare de 12.500 de lei noi (in caz de neexecutie a contractului de proiectare), juriul a decis ca premiul II sa fie in valoare de 10.000 de lei noi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.