Fosta echipa manageriala a Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), formata din Dan Erceanu (foto), Codruta de Hillerin, Rodica Maiorescu si Marcel Enus, va sesiza Curtea de Apel Bucuresti in vederea suspendarii celor patru ordine de destituire semnate de ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu. Cei patru vor fi reprezentati in instanta de avocatii Bogdan Dumitru si Dragos Suciu.

"Cele patru ordine ministeriale nu intrunesc nici o conditie de fond si forma impuse de lege. Se invoca acte administrative care nu au fost comunicate niciodata celor vizati. Ceea ce s-a intamplat dovedeste o serie de inadvertente, ca sa nu spun neadevaruri, care dovedesc o grava necunoastere a situatiei de fapt", a declarat avocatul Bogdan Dumitru, in cadrul unei conferinte de presa la care au mai participat Ovidiu Jurca, vicepresedinte al Blocului National Sindical (BNS), Codruta de Hillerin, fost director tehnic al BNR, Rodica Maiorescu, fostul director adjunct BNR, si Marcel Enus, fost contabil-sef al institutiei. Dumitru a spus ca toate contractele, actele aditionale si procesele-verbale incheiate de fosta conducere a BNR au fost prezentate frecvent Ministerului Culturii si Cultelor (MCC).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.