Condimentate cu mancaruri fine, marile dezbateri se purtau la Casa Capsa, un loc mai putin frecventat, astazi, de scriitori. Tudor Arghezi, Ion Minulescu, Ionel Teodoreanu, Liviu Rebreanu, CamilPetrescu, Zaharia Stancu si Ion Barbu au fost extaziati de poeziile culinare ale bucatarilor. In prezent insa, icrele de la Moscova au fost inlocuite in stomacul scriitorilor de mititei, branzeturile frantuzesti de cascaval pané, iar supele elaborate, de ciorba de burta.

Berea, sursa primordiala de inspiratie

"La Capsa nu se mai duce niciun scriitor. E prea scump. Pe de alta parte, s-a pierdut si traditia, dupa 50 de ani de comunism", spune criticul literar Alexandru Condeescu, directorul Muzeului Literaturii Romane. "Foarte multi se aduna aici, la terasa La Muzeu, care a devenit un punct de intalnire cunoscut chiar si pentru cei care vin din provincie". La terasa din spatele Muzeului Literaturii Romane de pe Bulevardul Dacia, sub umbrelute, scriitorii beau bere si cafea.