Legislatia din Romania nu incurajeaza introducerea asigurarilor de sanatate private in pachetul de beneficii oferit angajatilor, iar oamenii sunt reticenti in a intelege importanta unei atfel de asigurari, este de parere Mircea Oprescu, directorul Departamentului de Sanatate din cadrul Interamerican Romania.

In opinia sa, ''potentialul pietei de asigurare de sanatate este foarte mare, mai ales daca luam in calcul o legislatie favorabila. Din pacate, pana in acest moment, principala bariera in fata acestei dezvoltari a fost incapacitatea autoritatilor de a ne oferi un sprijin real prin elaborarea unor legi si norme eficiente''.

Intr-un interviu aparut in Interamerican Newsletter, Mircea Oprescu considera ca ''noua initiativa din Codul Fiscal pentru 2007, ce presupune acordarea de facilitati fiscale angajatorilor in cazul in care acestia achizitioneaza asigurari de sanatate private pentru angajati, reprezinta un pas important catre imbunatatirea mediului de lucru pe aceasta piata''.

In plus, acesta spune ca ''prin intermediul Comisiei de Asigurari private de sanatate din cadrul UNSAR, al carei presedinte este Timo van Voorden, Interamerican Romania a oferit intregul suport reprezentantilor Guvernului pentru elaborarea legislatiei secundare si a pachetului de baza de servicii medicale''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.