Putini oameni stiu ca exista calorii care nu ingrasa, ci, dimpotriva, slabesc. Sunt asa-numitele ''calorii negative''. ''Toate alimentele contin calorii, dar unele dintre ele contin calorii negative. Aceasta denumire se refera la rezultatele obtinute la finalizarea digestiei. De exemplu, in momentul in care mananci un mar care contine, in medie, 50 de calorii, se consuma, pentru procesarea acestuia, o anumita cantitate de energie pentru a extrage vitaminele si nutrientii din mar.
Caloriile negative se explica prin faptul ca energia consumata de organism, in procesul de digerare a marului, depaseste cantitatea de calorii pe care marul o detine, respectiv 50 de calorii. De aceea, in momentul in care consumati un mar ardeti, in plus, 25 de calorii.
Cu toate acestea, numarul de calorii consumate difera de la persoana la persoana. Unii sustin ca poti arde cam 150% din caloriile continute de mar'', informeaza Interamerican Newsletter. In timpul digestiei, corpul produce enzime care separa caloriile din alimente.

In timpul consumului unui aliment care contine calorii negative, se produc mai multe enzime decat este necesar pentru a separa caloriile din acel aliment. Potrivit Interamerican Newsletter, pot fi consumate, fara grija ingrasarii, fructe si legume precum ananas, andiva, ardei iute, broccoli, capsuni, castravete, ceapa, cicoare, conopida, fasole verde, grapefruit, gulie, lamaie, mango, mar, morcovi, papadie, papaya, piersica, portocala, pepene verde, ridichi, sfecla, spanac, sparanghel, tei, telina, usturoi, varza verde si zmeura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.