Caloriile negative se explica prin faptul ca energia consumata de organism, in procesul de digerare a marului, depaseste cantitatea de calorii pe care marul o detine, respectiv 50 de calorii. De aceea, in momentul in care consumati un mar ardeti, in plus, 25 de calorii.
Cu toate acestea, numarul de calorii consumate difera de la persoana la persoana. Unii sustin ca poti arde cam 150% din caloriile continute de mar'', informeaza Interamerican Newsletter. In timpul digestiei, corpul produce enzime care separa caloriile din alimente.

In timpul consumului unui aliment care contine calorii negative, se produc mai multe enzime decat este necesar pentru a separa caloriile din acel aliment. Potrivit Interamerican Newsletter, pot fi consumate, fara grija ingrasarii, fructe si legume precum ananas, andiva, ardei iute, broccoli, capsuni, castravete, ceapa, cicoare, conopida, fasole verde, grapefruit, gulie, lamaie, mango, mar, morcovi, papadie, papaya, piersica, portocala, pepene verde, ridichi, sfecla, spanac, sparanghel, tei, telina, usturoi, varza verde si zmeura.