Plantele medicinale sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor benefice. De altfel, pana in secolul al XIX-lea, cand farmaceutica nu era foarte dezvoltata, plantele medicinale reprezentau principalele remedii pentru diferitele afectiuni. Chiar si in zilele noastre, plantele medicinale continua sa fie folosite si sa inspire industria farmaceutica. Smirna si musetelul sunt doua dintre plantele medicinale extrem de benefice in tratarea afectiunilor cavitatii bucale.

Smirna, agent antimicrobian

Despre smirna, denumita stiintific Commiphora Myrrha, legenda crestina spune ca a fost unul dintre celei trei daruri oferite de magi. Smirna este o rasina aromatica, folosita in trecut pentru parfumul sau deosebit. Astazi se foloseste in tratarea cu succes a gingiilor si afectiunilor dentare. Vechii greci foloseau smirna pentru tratarea ranilor si a artritei, in infectiile respiratorii si pentru eliberarea tractului digestiv.

In medicina moderna, smirna este folosita ca antiseptic, in cazurile de gripa, astm, tuse, congestii, in cazul afectiunilor dentare si gingivale.

Smirna functioneaza ca un agent antimicrobian care actioneaza in doua moduri complementare: stimuleaza producerea celulelor albe si are un rol antimicrobian direct.

Datorita rolului sau antimicrobian, smirna se foloseste in tratarea infectiilor din cavitatea bucala, in special a gingivitelor. De asemenea, se obtin efecte remarcabile in laringite si in infectiile respiratorii.

Musetelul albeste dintii

Musetelul, denumit stiintific Chamomilla Recutita, creste pe campii cu sol argilos si apare mai ales dupa ierni bogate in zapada si primaveri cu multa umezeala si este recunoscut pentru mirosul sau deosebit de aromat si placut.

Denumit de catre vechii egipteni drept floarea Zeului Soare, datorita puterii sale de a scadea febra, musetelul are foarte multe proprietati curative benefice.
Musetelul are efect sudorific, calmant, antispasmodic, dezinfectant, antiinflamator, iar baile si spalaturile cu musetel au un efect calmant, cu influenta benefica asupra intregului sistem nervos.

Se foloseste in cazul abceselor dentare, a gingivitelor si este un remediu homeopatic foarte eficient si foarte folosit in albirea dintilor.

O combinatie naturala

Si, pentru ca este vara si se poarta naturaletea, nimic nu este mai frumos si mai atragator decat un zambet natural.
Avand la baza ingrediente naturale, Colgate Plax Herbal actioneaza si in locurile cel mai greu accesibile, are un gust placut si ofera o respiratie proaspata de lunga durata. Apa de gura Colgate Plax Herbal combina experienta Colgate in ingrijirea orala cu cele mai bune ingrediente naturale. Smirna si musetelul ajuta la intarirea gingiilor si la curatarea dintilor, in timp ce fluorul actioneaza impotriva cariilor si ajuta la intarirea dintilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.