VARIANTA. Folosit pentru condimentarea ciorbelor sau a supelor, patrunjelul nu este doar cel mai apreciat zarzavat, ci si un tonic general, un antioxidant si un purificator al organismului.

Datorita compozitiei sale bogate in vitamine el intareste imunitatea, are proprietati antitumorale si antialergice. Bogat in vitamina C de patru ori mai mult decat portocala, provitamina A, fier si mangan, patrunjelul este un adevarat elixir. Patrunjelul stimuleaza sistemul nervos, fiind un excelent energizant. O alta proprietate terapeutica a miraculosului zarzavat este functia de reglare a menstruatiei. Patrunjelul este recomandat

Patrunjelul curata corpul de toxine

pentru neutralizarea efectelor tutunului si alcoolului. Pentru cei care doresc sa se lase de fumat, o legatura de patrunjel poate face minuni. Salata de patrunjel (se marunteste o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si zeama de lamaie) este benefica pentru combaterea starilor neplacute determinate de consumul exagerat de alcool. Atentie, insa, patrunjelul este contraindicat femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In aceste cazuri se poate consuma, totusi, patrunjel in cantitati reduse.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.